El ple de Roses va aprovar ahir la interposició d'una querella criminal contra Eloy J.M, que el 16 de maig de 2011 i en plena campanya electoral va presentar una denúncia contra l'alcalde, Carles Pàramo, davant de la Guàrdia Civil. La denúncia, que ha estat arxivada en no trobar-hi indicis de delicte, acusava Pàramo d'haver-se aprofitat de la seva situació per influir en la requalificació d'uns terrenys d'un hotel adquirit per un familiar seu. Ara, l'equip de govern diu que vol defensar l'honorabilitat i el prestigi tant de l'alcalde com d'altres funcionaris i tècnics que, sense donar noms, també es van esmentar a la denúncia.

Pàramo diu que la demanda busca, a més, arribar al fons de la qüestió. Segons l'advocat que portarà el cas, Carles Monguilod, "creiem clarament que Eloy J.M és un home de palla, perquè es veu que la denúncia no la va redactar ell, que només hi va posar el seu nom i es va avenir a firma-la quan la va portar a la Guàrdia Civil". Consideren que es tracta d'una denúncia falsa amb "tota la mala intenció i per tal de perjudicar la imatge de l'alcalde", quan faltaven pocs dies pels comicis. Per això, ho porta ara als jutjats.

La demanda es va presentar el 16 de maig de 2011 "contra Carles Pàramo i els funcionaris i tècnics que haguessin participat en els fets que es denuncien per incórrer en pressumptes delictes contra d'administració pública previstos en els articles 440, 407, 428 i 439 del Codi Penal". En aquell moment, Pàramo era el candidat de CiU i fins al 2008 havia estat alcalde. La denúncia es va presentar davant de la Fiscalia Especial per la Repressió dels Delictes Econòmics relacionats amb la corrupció. El motiu: "el repetit intent d'obtenir majors beneficis urbanístics" en el procés de redacció del POUM de Roses per tal d'afavorir un familiar de Pàramo, que va adquirir l'Hotel Casa del Mar. Segons el document, es diu que hauria obtingut un "augment de més del doble d'edificabilitat" respecte a altres finques amb la mateixa tipologia per evitar així que quedés fora de l'ordenació". El jutjat d'Instrucció número 8 de Figueres, però, va acordar el 10 de setembre de 2012 arxivar el cas argumentant que "dels fets denunciats, no apareix degudament justificada la perpetració d'un fet que sigui constitutiu d'infracció penal".

Canvis urbanístics

D'altra banda, el ple d'ahir també va aprovar provisionalment la modificació puntual del pla especial del Port de Roses, que permetrà fer-hi magatzems i també es va aprovar un canvi en l'àmbit del cementiri que obre la porta a permetre que s'hi pugui construir un tanatori. El consistori estudiarà si ho assumeix Roses o busquen altres fòrmules. "El municipi pot tenir un espai d'aquests com el té Figueres", diu Pàramo.