El grup d'ICV-EUiA de Lloret de Mar va denunciar ahir que la Corporació de Salut del Maresme i la Selva tancarà el Centre d'Atenció Primària (CAP) de Fenals de manera definitiva el proper 22 de juny. El grup va assegurar que la Corporació va comunicar la decisió al centre per escrit el passat 7 de maig. ICV va criticar ahir amb duresa la decisió, perquè creuen que "significa allunyar l'atenció sanitària a un barri de més de 7.000 habitants". També van destacar que significarà "congestionar els altres dos CAPs" de Lloret i que la "qualitat de l'assistència sanitària es veurà encara més ressentida", ja que se suma al tancament de les urgències nocturnes.

Segons va recordar ICV, el CAP de Fenals de Lloret es va obrir el desembre de 2006 i ha estat tot aquest temps amb mòduls prefabricats. Ara, segons han pogut saber des del grup, la Corporació té intenció de tancar-lo de manera definitiva. Segons ICV, però, "en principi no es farà fora cap treballador", ja que la idea és reubicar-los en els altres dos CAP de Lloret: el del centre del poble i el del Rieral.

Davant d'aquesta situació, el grup va anunciar ahir que presentarà una moció pel proper ple en què demana a la Conselleria de Salut que mantingui obert aquest CAP que dóna servei als veïns de la zona -uns 7.000-, però també a tots els visitants que arriben a l'estiu. En el text de la moció, el grup recull els avantatges que suposa aquest CAP i el que s'ha aconseguit en assistència en els sis anys que fa que funciona. A més, destaca que la direcció de la Corporació de Salut va comunicar per escrit el passat 7 de maig que a partir del 22 de juny es procediria a tancar definitivament el Centre sanitari.

ICV creu que el tancament "perjudica seriosament" a veïns i visitants i que l'estalvi "és mínim", ja que només serà en les instal·lacions i, en canvi, la falta de servei "és greu per la població". Finalment, el grup va alertar que tenen la sospita que a Lloret hi haurà més retallades de serveis els propers mesos.