El grup de CiU de Tossa de Mar va carregar ahir contra l'alcaldessa Gisela Saladich, a qui va acusar d'"intoxicar" i "mentir" pel cas de l'expropiació de la Vil·la Romana. El grup considera que l'actual Govern municipal -TU i PSC- "ha ocultat" la sentència del Tribunal Suprem un any i afirma també que l'alcaldessa critica la gestió que va fer CiU, quan la culpa del cas és del PSC, segons afirmen els convergents en un comunicat.

Cal recordar que en el darrer ple municipal es va fer públic que l'Ajuntament haurà de pagar gairebé un milió d'euros en tres anys a la família Teixidor, propietària d'uns terrenys a la Vil·la Romana de la localitat. Es tracta del cost d'expropiació dels terrenys, una sanció per "ocupació il·legal" i els interessos, ja que el cas s'arrossega de fa anys i la xifra final l'ha marcada el TSJC.

CiU critica, en un comunicat, que el Govern del TU i PSC hagi "ocultat deliberadament" la sentència del Tribunal Suprem durant un any i afirma que és una mostra de "falta de transparència". Aquest Tribunal va desestimar un recurs el març de l'any passat i ara el TSJC ha estat qui ha resolt la indemnització final. A més, el grup de CiU es devincula de tota relació amb el recurs de cassació que es va presentar davant del Tribunal Suprem i que no es va admetre.

CiU també critica l'alcaldessa per haver carregat contra la gestió que van fer els convergents del cas. "Saladich menteix quan atribueix la culpa de la situació en què es troba a la gestió de CiU. Els únics culpables d'aquesta situació són els seus socis de govern, que van ocupar la finca expropiada per la força sota el mandat de Pilar Mundet", afirmen en el comunicat. I també recorden que els propietaris demanaven molts més diners dels que finalment es van marcar com a expropiació, en concret sol·licitaven 2,7 milions d'euros.

El grup a l'oposició de Tossa també critiquen que l'alcaldessa afirmi que el Govern podrà abaixar menys del previst l'IBI per culpa d'haver de pagar aquesta sentència: "Saladich menteix quan afirma que no podrà rebaixar l'IBI del 54% per culpa d'aquesta sentència. Perquè segons l'equip de govern ha obtingut un superàvit de 913.621 euros que cobreix la pràctica totalitat de la indemnització".

Finalment, CiU denuncia que el conveni signat entre el Govern del PSC i la família Teixidor era "un despropòsit de gran magnitud", ja que permetia "construir un edifici de 36 allotjaments turístics" al carrer Vil·la Romana, cosa que segons CiU "era il·legal" tenint en compte el POUM i tenia un fort impacte mediambiental. A més, diuen que el valor d'aprofitament del sòl pujava a tres milions d'euros.