Unes 500 persones van participar ahir en una marxa reivindicativa en contra les retallades en el sector educatiu. La manifestació, encapçalada amb la pancarta "Ni LOMCE, ni retallades", va recórrer gran part del passeig marítim de la localitat. Els manifestants van voler mostrar el seu rebuig a les retallades del Govern, la LOMCE, la pujada de les taxes universitàries i l'augment del preu de les llars d'infants.

La caminada va ser organitzada per la Comunitat Educativa de l'Educació Pública de Blanes, que aplega personal docent de diversos centres educatius, estudiants i AMPAS. "Defensem l'escola pública de qualitat", va assenyalar un dels organitzadors de l'acte, Paco Martínez.

La Comunitat Educativa de l'Educació Pública de Blanes està integrada per personal docent de les diverses escoles i instituts de Blanes, AMPAs i alumnat dels centres. La marxa reivindicativa va sortir del passeig de s'Abanell i va finalitzar davant del monument a la Sardana. Allà, els manifestants van llegir un text conjunt en defensa de l'escola pública de qualitat i en contra les retallades del Govern, el canvi del model lingüístic de la llei LOMQE i l'augment de les taxes universitàries i de les llars d'infants. "Volem que augmenti la inversió en educació pública del 3,4% al 6% del PIB tal i com recomanen els organismes internacionals", va detallar Martínez.

En total unes 500 persones, que majoritàriament eren professors, famílies i estudiants, van participar en la caminada que va finalitzar amb jocs infantils. Des de l'organització asseguren que tenen previst repetir mobilitzacions similars després de "l'èxit obtingut" amb aquesta marxa.

"Molts pares ens han dit que cal treballar més i donar-nos més a conèixer per difondre el nostre missatge", va assegurar el regidor de l'Ajuntament de Blanes, Paco Martínez.