Els dos detinguts per la mort d'Ana María Martos Nieto, trobada morta dins un bidó sepultat en un solar de Lloret després de 9 anys de la seva desaparició podrien ser en els propers dies a Espanya si així ho considera el jutge. La pitonissa Norma Beatriz Kuike, de 53 anys i el seu fill, Diego Ismael Felipoff de 30 anys han estat posats a disposició del Jutjat Nacional d'assumptes Criminals i Correccionals Federal número 7 i el seu titilar Sebastian Casanello ha de prendre la decisió de si els posa a mans de la justícia espanyola.

Ambdós estan acusats d'un presumpte delicte d'homicidi i estafa. L'autora de la mort seria Kuike, ja que un dia, Martos s'hauria adonat que l'havien estafat i en voler reclamar que li retornessin els diners, uns 100.000 euros que els havia entregat per la seva propietat i el seu cotxe, la dona va decidir matar-la.

El cos de Martos va poder ser descobert després que una font anònima alertés la Policia Nacional que estava enterrada en un solar de Lloret i després de remoure 180 tones de terra amb una excavadora la setmana passada es va localitzar. El mateix dia, es va detenir també Jose María Tarraguell perquè sosté que podria haver estat l'encarregat en el seu dia d'enterrar el cos -ell treballava en la construcció i tenia màquines excavadores- i sembla que hauria actuat per por, ja que presumptament estava essent extorquit pels dos detinguts a l'Argentina.

La pitonissa i el seu fill van ser detinguts en una vivenda del barri de Segurola de Buenos Aires després que La Policia Nacional a través de la Interpol va emetre la setmana passada una ordre internacional de crida i cerca.

La dona i el fill són de la comunitat gitana argentina ,segons recull l'Agència de Notícies argentina. I segons els indicis, el fill va seduir la víctima i li va poder treure tots els diners de la casa i la venda del cotxe i quan se'n va adonar i va amenaçar de denunciar-lo, la mare del jove la va assassinar a ganivetades. La mort s'hauria produït a Lloret mateix, a casa de Tarragüell.

La connexió entre Tarraguell i la pitonissa es remunta cap a l'any 1996 i l'home va ser víctima del poder de la pitonissa i a canvi de «cures», li havia donat diners i fins i tot un solar. Un solar que és on es va enterrar el cos de Martos i que més tard va comprar un familiar del mateix veí de Lloret, a qui també hauria estafat la dona.

La Policia Nacional no descarta que hi hagi més gent estafada per la pitonissa i per això, el cas es troba encara sota secret de sumari.