Després de 3 anys amb un 20% de retallades, ara cal sumar-li el 6,33% pertanyent al 2013 que provoca una reducció del 7% en la plantilla de l'hospital (segons dades del Servei de Salut). El PSC denuncia que aquesta retallada dels recursos del Trueta i l'ajustament dels pressupostos discriminen doblement les comarques gironines.

Aquestes retallades provoquen una dificultat per mantenir la qualitat assistencial, un empitjorament de l'accessibilitat en temps de diagnòstic així com en les llistes d'espera.

La diputada Marina Geli denuncia que la gerència compartida entre l'hospital Josep Trueta i Santa Caterina ha fet disminuir l'activitat global i ha fet perdre lideratge en projectes estructurals. Geli adverteix que "comparant amb altres hospitals del mateix nivell el cost és menor, extensible a tota la Regió Sanitària de les comarques de Girona que disposa de menys recursos per persona any".

L'hospital Josep Trueta és el de referència a la demarcació de Girona i atén una població de més de 800.000 persones, al marge dels pics demogràfics estacionals. "Després de dos anys i mig de Govern del president Mas i dos anys de Govern de l'alcalde Puigdemont, estem sense notícies del Nou Trueta i del Campus, i el nou Director Mèdic de l'Hospital posa en dubte la necessitat del nou centre", explica Geli. "Estem davant d'un deteriorament lent de la qualitat i equitat del sistema sanitari, salvat pels professionals, sense lideratge, ple d'incerteses de present i futur", reflexiona la diputada en referència a la fragmentació de l'ICS a Girona i a la retallada que rebaixa fins a 8.000 els 9.790 del pressupost aprovat pel Parlament al 2010 o el descens de la inversió per càpita de 1.297 euros als 1.052 d'enguany.

La diputada Marina Geli ha acabat dient que "la ficció de no pressupostos sembla amagar les veritables retallades del Departament de Salut enguany, d'un 8%, que sumat als anteriors està entorn del 18%. CIU i ERC han de donar explicacions del present i futur. El PSC està totalment implicat en el Pacte Nacional de Salut però potser arribarem tard".