Els Mossos d'Esquadra han desarticulat un grup de "clavelleteres" que robava a turistes de Lloret de Mar. Les dones s'acostaven amb l'excusa de vendre un clavell i en aquell moment, aprofitaven per sostreure els diners de la cartera quan els turistes la treien per pagar. En total, les detingudes són sis dones entre 29 i 59 anys, totes elles de nacionalitat espanyola i veïnes de Blanes i Tordera. Van quedar arrestades com a presumptes autores d'un delicte de pertinença a grup criminal. Totes tenen antecedents i van passar el 19 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, que en va decretar llibertat amb càrrecs, però els va imposar la mesura cautelar de no apropar-se al nucli turístic de Lloret de Mar durant dos mesos.

Les detencions es van produir el 18 de juliol per part d'agents de la comissaria de Blanes i després que en iniciar-se la temporada turística a Lloret van detectar un augment dels delictes i les faltes de furt comesos per dones que venien clavells. Els agents van observar que moltes les víctimes eren turistes o gent gran. Les dones posaven el ram de flors sobre la cartera perquè la víctima perdés el seu contacte visual i li sostreien els diners de l'interior. Per fer-ho, utilitzaven la bossa de plàstic dels clavells a la qual feien dos forats per poder passar els dits i agafar el botí.

Després d'una investigació, els Mossos van constatar que formaven part d'un mateix grup organitzat i estructurat. Anaven cada dia a Lloret amb cotxes i es separaven en dos grups per evadir l'acció policial i avisar en cas de ser descobertes. Sempre delinquien en zones amb molts turistes i quan eren detectades anaven a una altra zona. Fins i tot algun cop, en ser descobertes, es canviaven de roba, agafaven més clavells i tornaven a buscar més víctimes. Quan acabava el dia es tornaven a reunir i marxaven. Davant les evidències i les múltiples denúncies, els agents van detenir les sis integrants.