El conseller d'Interior, Ramon Espadaler assegura que per la temporada de platges de l'estiu vinent prepararan una campanya informativa centrada en les persones d'edat avançada. Entre els 17 ofegaments registrats a les costes catalanes des d'inicis de temporada preval un "patró" que es correspon amb el d'una persona de nacionalitat espanyola, major de 65 anys i, sovint, amb "alguna patologia".

Per al conseller d'Interior, en aquests casos hi ha un "punt d'imprudència" perquè sembla que durant "el lleure" les víctimes hagin "oblidat" les seves limitacions, remarca. I per això, destaca que treballaran "molt seriosament en col·laboració amb Sanitat" perquè aquestes persones d'edat avançada o amb alguna malaltia "siguin molt conscients" dels riscos.

La xifra d'ofegaments d'aquesta temporada de platges a les costes catalanes és, al parer del titular d'Interior "lleugerament superior" a la de l'any passat. I una anàlisi dels casos mostra que es repeteix un patró: la majoria de les víctimes són persones majors de 65 anys, de nacionalitat espanyola i que, sovint, compten amb algun tipus de patologia.

A la costa gironina fins a dia d'avui han mort set persones per ofegament i també, un nen de 12 anys va morir ofegat mentre es banyava en el riu Daró, a la Bisbal d'Empordà.

Des de la conselleria d'Interior es plantegen "accentuar" els consells sobre aquestes víctimes que sent adultes acaben actuant amb un "punt d'imprudència". Són persones que, donada la seva edat, es pot suposar que estan al corrent de les seves patologies. Però sembla que durant aquestes estones de lleure oblidin les limitacions que comporten les seves afeccions.

Per tot això, segons Ramon Espadaler es posaran "a treballar molt seriosament amb el Departament de Salut per donar consells a les persones grans". Al seu parer, es tracta d'un col·lectiu que pot gaudir de la platja però que, afegeix, han de ser conscients de les seves malalties i de com aquestes poden desencadenar complicacions si "s'aboquen a l'aigua" després d'una exposició solar excessiva o després de menjar massa.