Només el tram 704, al terme d'Agullana, té alguna plaça lliure. La resta de la cadena humana de la Via Catalana en els seus trams gironins està al complet.

Fa només una setmana encara faltaven per omplir gairebé 20 trams. L'ocupació dels trams a la demarcació arribava al 96% i la previsió és que els talls per acabar d'omplir es reduissin a cinc al llarg abans d'acabar la setmana. Les previsions s'han superat i ha quedat complert.

Amb l'èxit assegurat al sector nord de Catalunya, l'organització centra la seva prioritat en l'Ebre. Al conjunt del mapa de Catalunya encara hi ha lloc a més de 40 trams.

Tot i això ja no hi ha cap tram amb ocupació baixa i només una vintena en tenen poca o mitjana. Els trams que continuen més buits són els del Montsià i els del Baix Ebre. El nombre d'inscrits ja supera en escreix els 350.000 quan falta poc més d'una setmana per a la Diada.

L'ANC va intensificar la campanya per garantir l'èxit als 86 pobles que travessarà la cadena. L'entitat va demanar a la gent amb més mobilitat que ja hagi reservat a prop de casa que se n'esborri i s'apunti novament en trams més despoblats.

L'organització preveu activar fins a 1.500 autocars. Hi haurà alguns autobusos habilitats per anar a les Terres de l'Ebre que sortiran des de Barcelona. En concret, des dels barris de Sant Andreu, Sarrià-Sant Gervasi, les Corts, l'Esquerra de l'Eixample i la Sagrada Família. També des de Lleida s'han mobilitzat per desplaçar-se cap als trams menys ocupats del sud de Catalunya.

La Via Catalana compta amb autorització per arribar al País Valencià malgrat el malestar expressat pel govern d'Alberto Fabra i membres del PP valencià. La subdelegació del govern espanyol a Castelló va confirmar que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) té el permís pertinent per ocupar part de la carretera N-340 al terme municipal de Vinaròs (Baix Maestrat) entre les 16.00 i les 18.00 hores. És previst que la cadena humana es formi al País Valencià a la simbòlica hora de les 17.07 hores. El vicepresident valencià, José Ciscar, va expressar el passat divendres que l'executiu prendria mesures si la Via Catalana s'organitzava al territori.

L'Assemblea recomana als participants arribar amb força antelació al tram assignat, ja que a partir de les tres de la tarda es tallaran les carreteres afectades pel recorregut de la Via Catalana.

Per altra part, la comissió permanent del Consell Comarcal de la Selva ha acordat donar suport a la Via Catalana per la Independència. La cadena humana passarà per Riudellots de la Selva, Caldes de Malavella, Sils, Vidreres i Maçanet de la Selva, amb 50 sectors que aplegaran més de 25.000 persones l'11 de setembre.