Sota el lema "Un nou somni del món", Cadaqués viurà el 21 i 22 d'aquest mes un cap de setmana dedicat al surrealisme i "la lliure expressió", organitzat per l'empresa italiana Sensorium, especialitzada en grans esdeveniments com la Setmana del Dibuix de Florència.

La Gran Gala del Surrealisme combinarà el luxe i l'exclusivitat, amb activitats destinades a un públic amb alt poder adquisitiu, amb d'altres, la majoria d'elles gratuïtes, obertes a tota la ciutadania. Sensorium va ser presentat ahir a la seu del Patronat de turisme Costa Brava Girona.

Hi haurà tallers, rutes guiades, gimcanes, performances i, sobretot, molta gastronomia. De fet, el plat fort serà un sopar "exclusiu i surrealista" amb 200 comensals escollits arreu del món que pagaran 300 euros. Davant de la Casa Museu de Salvador Dalí, els 200 convidats tocats amb barrets surrealistes gaudiran d'un exclusiu sopar elaborat per prestigiosos cuiners catalans i italians, amb un menú secret del Premium Xef Arturo Dori, culminat per la Liquid Desires Party, una festa amb música, dansa i performances.

D'aquesta nit surrealista també en podrà gaudir el públic en general a diferents restaurants de Cadaqués i en la Festa Surrealista del Cafè Tropical. L'endemà hi ha previstes diverses rutes com una visita guiada al Paratge de Tudela, al parc Natural del Cap de Creus.

Durant dos dies, galeries d'art i museus de la població complementaran la seva activitat habitual amb visites guiades, teatre i altres sorpreses.

El cap de setmana ple d'activitats vol commemorar l'empremta deixada en la zona pel moviment surrealista. També tindrà lloc una gimcana surrealista, un recorregut per les galeries locals, menús especials en restaurants, rutes culturals, visites guiades a museus, etc.

Totes les activitats del Sensorium inclouran una recaptació de fons per a la reconstrucció de la Torre dels Creus, un dels edificis més significatius del patrimoni arquitectònic de Cadaqués, catalogat com Bé Cultural d'Interès Nacional, però necessitat d'una intervenció urgent.

Organitzat per Immaginae, l'esdeveniment compta amb el suport de l'Ajuntaent de Cadaqués i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona. Ramon Ramos, director del Patronat, va afirmar ahir que el projecte pot convertir-se en "un dels referents futurs de les festes d'estiu" a la província de Girona i que per això no han dubtat a aportar el seu "suport logístic i moral". També hi col·laboren empreses i comerços locals, i compta amb les intervencions d'Elisava, l'Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona, el perruquer Arnau Faix de 4cantons a Girona; i les obres de Pablo Lecroisey en col·laboració amb MoS Made of Stara. Entre els artistes participants hi ha Quim Hereu, pintor estrambòtic que acaba de finalitzar "El Naixement de Venus", el quadre més gran del món.