L'hostal Empúries de l'Escala, el Patronat del Call Jueu de Girona i el desaparegut empresari gironí Jordi Comas van ser els protagonistes gironins ahir a la nit en el lliurament de premis del Dia Mundial del Turisme

L'hostal Empúries, de l'Escala, i el Patronat del Call de Girona van rebre, juntament amb l'empresari Miguel Torres de Tarragona i el Gourmet Bus de Barcelona, de Julià Central de Viatges, els premis de Turisme de Catalunya 2013. La celebració del Dia Mundial del Turisme va acabar a la nit amb l'acte de lliurament dels Premis del Turisme de Catalunya 2013, que va encapçalar el president de la Generalitat, Artur Mas.

Els premis són un reconeixement als projectes turístics que ajuden a posar en valor els recursos i actius de Catalunya, oferint noves experiències als consumidors i fent-ho de manera responsable i innovadora.

Per primera vegada, només es van atorgar quatre guardons i un reconeixement a títol pòstum.

L'hostal Empúries de l'Escala va ser guardonat en la categoria de Turisme Responsable per desenvolupar la seva activitat de manera sostenible.

El premi en la categoria Millor Experiència Turística ha recaigut en Miguel Torres pel seu producte "maridatge casteller", que suposa un pas endavant per donar a conèixer la gastronomia, la història i el patrimoni cultural català.

En la categoria de Millora del coneixement i a la investigació aplicada al sector turístic, el premiat va ser pel Patronat Call de Girona per compaginar amb èxit el doble interès de conservar el llegat jueu i promoure l'activitat turística i cultural al barri antic gironí.

"Gourmet Bus", de Julià Central de Viajes, va rebre el premi en la categoria d'Innovació pel llançament d'aquesta iniciativa que fusiona un recorregut panoràmic per Barcelona i la degustació d'un dinar d'alta gastronomia.

Reconeixement a Jordi Comas

Aquest any s'ha decidit atorgar un guardó pòstum a Jordi Comas i Matamala, empresari hoteler de Girona, molt lligat al món del turisme. Comas va morir en un assalt al seu habitatge de Platja d'Aro l'any 2012. President de la FOEG, havia estat sempre vinculat al món del turisme des de la vessant empresarial, amb hotels i restaurants. Va ser un dels grans impulsors del turisme a Platja d'Aro i en general a la totalitat de la Costa Brava.