L´administrador de GRS Arc Local, Àlex Ros, va utilitzar les seves trobades amb el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, i també amb el president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, per intentar establir contacte amb la cúpula de CiU a Catalunya. Segons les converses transcrites en el sumari de l´Operació Manga, Ros va demanar diverses vegades, tant a Ramon Ramos com a Robert Fauria, que es volia trobar amb Jordi Turull, portaveu de CiU al Parlament. Segons una de les transcripcions, Fauria s´hauria ofert fins i tot a acompanyar-lo després de les eleccions al Parlament, mentre que Ramos li va indicar que deixés passar el procés electoral. Tanmateix Ros també va intentar demanar informació a través d´una via familiar per contactar amb Carles Rossinyol, diputat d´Hisenda de la Diputació de Barcelona.

Ros estava molt preocupat perquè se li havia advertit que amb la creació de l´Agència Tributària Catalana -coneguda com la Hisenda catalana- la gestió de tributs quedaria en mans de les Diputacions i la perdrien els Consells Comarcals i els Ajuntaments. Decideix buscar el màxim d´informació possible per saber quins eren els plans de CiU després de les eleccions al Parlament de 2012.

La policia registra una trucada el 10 d´octubre de 2012 en què Ros parla amb Joaquim Matas, que la policia considera assessor d'un diputat a la Diputació de Barcelona i marit de la cosina d'Àlex Ros. L´administrador de GRS parla de fer diversos negocis i explica que el diputat d´Hisenda a Barcelona és Carles Rossinyol, amb qui el mateix Matas admet no portar-se gaire bé. Tot i això, Matas l´emplaça a buscar la forma d´acostar-s´hi. És en aquell moment de la conversa que Àlex Ros confessa que usarà Ramon Ramos -amb qui aniria a dinar, juntament amb Torramadé l´endemà de la trucada- per tractar de parlar amb Jordi Turull o amb el mateix Oriol Pujol i que el mateix Ramos ja li havia ofert anar a dinar amb Turull. Matas diu que li sembla correcte però a més li proposa la línia d'abordar un tal Jordi Roca -coordinador d'àrea a Barcelona- qui és amic de Jordi Turull i home de confiança de Russinyol.

El dia 11 es produeix el dinar entre Ramon Ramos i Torramadé, que serveix per establir el primer contacte que portaria a negociar l´entrada de GRS Arc Local a Xaloc. El contacte serà clau per encarrilar també una «sortida» als problemes que GRS tenia amb el contracte de Figueres.

El 16 d´octubre de 2012, els dos socis de GRS, Àlex Ros i Josep Maria Franch, parlen per telèfon. En un moment de la conversa, la policia escriu que «Àlex explica també que es va reunir amb Pep Valls -regidor de CiU a Lloret- i li va demanar que l´ajudés a poder reunir-se amb Xavier Crespo (candidat núm. 4 de CiU al Parlament per Girona)». Afegeix que «si no pot, que trucarà directament a Ramon Ramos perquè li concerti una reunió amb Jordi Turull, portaveu de CiU en el Parlament de Catalunya».

En aquella mateixa conversa, Àlex Ros narra a Josep Maria Franch la segona trobada amb Torramadé, aquest cop amb el gerent de Xaloc, Xavier Alberch, i amb el cap de gabinet, Josep ­Maria Bros. En aquesta conversa revela que «pensa demanar ajuda a Ramon Ramos en aquest cas perquè el president de la Diputació intervingui a favor seu a Figueres, ja que GRS, a canvi, ajudaria la Diputació de Girona a desembussar la situació a la Comarca de la Selva» perquè el consell comarcal li donés la recaptació. Una estona després, Àlex Ros telefona a Ramos i li explica com ha anat la reunió amb Torramadé. Queden en veure´s la setmana següent per aclarir el tema de Figueres.

Dos dies després, Ros rep una trucada del seu soci, Josep Maria Franch. En aquesta conversa «Àlex diu que esperarà uns dies per contactar amb Ramon Ramos i poder reunir-se amb Jordi Turull».

El 30 d´octubre de 2012 encara hi ha una altra referència a la cúpula de Convergència i Unió. L´empresari Àlex Ros comenta amb Franch que ha dinat amb Fauria i que li ha comentat d´anar a parlar els dos junts amb Turull després de les eleccions.