La Policia Nacional ha desarticulat una xarxa que explotava 13 dones en prostíbuls de Girona, Palafrugell i Manresa. La Policia Local de Manresa però va ser determinant per detectar l'existència del grup i les seves activitats. En l'operació conjunta han detingut tres dones, entre elles, la cap del grup i dues encarregades de dos dels locals.

Les noies estaven sotmeses a un fort control per part del clan familiar que administrava els negocis, per una banda les vigilaven escrupolosament per saber els serveis sexuals que feien i quan duraven i per l'altra, s'apropiaven de la meitat dels guanys. En total la xarxa d'explotació sexual comptava amb dos prostíbuls en domicilis de Girona ciutat, un a Palafrugell i un més a Manresa. A més, en tenien quatre més que no tenen activitat en l'actualitat -tres a Manresa i un més a Palafrugell.

La Policia local de Manresa és qui va tenir coneixement fa més d'un any que hi havia un clan familiar que tenia diversos pisos on suposadament s'estava fent explotació sexual de dones. Van detectar, com va avançar Regió 7 (del mateix grup editorial que Diari de Girona) que en una casa unifamiliar situada al carrer de Fonollar de Manresa s'estava exercint la prostitució. Un immoble que és propietat de les monges dominiques de l'Anunciata de Manresa. Aquestes van decidir llogar la casa a un particular que volia utilitzar l'edifici per a la seva agència de models de publicitat. Al final però la casa va funcionar com un prostíbul durant tres mesos. I per això, llavors es van traslladar a una casa de lloguer, que anomenen el Xalet, on es van detenir les tres dones aquest mes de maig.

Clan familiar al capdavant

Es tracta de la màxima responsable de la xarxa i dues encarregades a qui se'ls imputen delictes relatius a la prostitució , contra els drets dels ciutadans estrangers i contra els drets dels treballadors. La cap de la xarxa és una dona, R.O., espanyola de 58 anys i veïna de Torroella de Montgrí. A més d'ella, en el negoci dels prostíbuls també hi ha implicats els seus fills -dues noies i un noi- que han quedat imputats però no arrestats. Les dues encarregades arrestades també són espanyoles i tenen 48 i 55 anys, respectivament.

El negoci dels pisos on s'exercia la prostitució i l'explotació sexual s'hauria iniciat a les comarques gironines, on actualment hi tenen dos locals a Girona ciutat, un que està situat al barri de Palau, al carrer Riera de Llémena anomenat el Xalet i un altre al carrer Eiximenis, que funciona sota el nom de Susanna Relax. El tercer local de la província es troba a Palafrugell, al carrer Roquinyola. Aquests tres locals juntament amb el de Manresa són les vivendes que la policia va escorcollar i on hi havia tretze dones a qui es prostituïa, així com les tres detingudes.

Les dones que treballaven per aquest clan familiar anaven rotant entre els quatre prostíbuls en actiu i treballaven sota unes condicions molt dures i segons la Policia Nacional se'ls vigilaven tots els moviments. A més, els membres de la xarxa es quedaven el 50 per cent dels ingressos que les noies obtenien. Les noies a qui tenien sotmeses a control mentre exercien la prostitució són majoritàriament de països de Sud-amèrica i també n'hi ha tres de romaneses i tres d'espanyoles.

Les investigacions que han portat a desarticular la xarxa han estat realitzades per funcionaris de la Policia Nacional del Grup 1 UCRIF de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres , UCRIF de Girona i el Grup Operatiu d'Estrangers de la Comissaria Local de Manresa i per agents de la Policia Local de Manresa de la Unitat Administrativa i de Civisme.