Renfe i la companyia ferroviària francesa SNCF incorporen a partir de demà un quart tren que unirà Barcelona, Girona i Figueres amb París, que s'afegirà als serveis que presta la línia de forma directa des de finals de l'any passat. L'oferta inicial era de dos combois en cada sentit, i durant el mes de març les companyies van afegir un tercer servei. A més, se suma també als trens diaris que uneixen les tres estacions catalanes amb les franceses de Lió, Marsella i Tolosa.

La freqüència que s'incorpora circularà a primera hora del matí en direcció a París. Sortirà a les 06.46 de Girona amb destí a París, on arribarà a les 12.45. En sentit contrari, el comboi sortirà a les 10.07 del matí de la capital francesa i arribarà a la capital catalana a les 15.57 de la tarda. Des del passat mes de juny, els usuaris ja han pogut adquirir bitllets per viatjar amb aquests trens a través de la pàgina web de Renfe.

Més places a l'estiu

Durant aquest estiu, Renfe va anunciar que aquest estiu afegirà prop de 250.000 places a l'oferta habitual dels seus serveis d'Alta Velocitat de Llarga Distància a Catalunya amb l'objectiu de "facilitar la mobilitat dels ciutadans durant el seu període de vacances".

La majoria d'aquestes places corresponen als serveis del TAV entre Barcelona i Madrid, un línia en la qual aquest estiu es posen en servei un total d'1.500.000 places. Del total, més 114.600 corresponen a places de reforç respecte l'oferta habitual el que significa un reforç del 7,6%.