Càritas i l'Ajuntament de Ripoll han establert un conveni pel qual l'Ajuntament cedeix a l'entitat parcel·les d'horts. L'objectiu és que Càritas pugui oferir horts tutelats a famílies necessitades de la localitat. La intenció és que a partir de la direcció d'un expert els beneficiaris de les parcel·les puguin cultivar horts i treure'n un rendiment en aliments per a les seves famílies. "Sota la tutela de Càritas i de la Creu Roja hi ha algunes famílies que es poden abastir de certs productes d'horta i al llarg de l'any els pot ser una ajuda indirecta", va dir l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell (CiU), en la seva darrera presència a Televisió del Ripollès.

L'assessorament té dues parts: la d'aliments d'hivern i la d'estiu. Aquesta darrera és la més important i va ser lloada per Jordi Munell, que va indicar que a la primavera i l'estiu és quan els usuaris treuen més benefici dels horts.

Munell va situar: "L'Ajuntament ja fa uns anys que té uns horts a disposició dels ciutadans". Va indicar que n'hi ha uns a la Casanova de Baix, a la vora del riu, que tenen 10 anys d'existència i altres a cal Déu, que van ser parcel·lats fa només 4 anys.

Munell va assenyalar que tot i l'increment de la demanda d'horts provocada per la crisi, l'Ajuntament s'ha trobat que la demanda d'horts a la Casanova de Baix no prospera. "Tot i que al costat hi ha un terreny per poder ampliar l'oferta al costat", va precisar.

Les causes, segons sembla, són que es tracta d'uns terrenys allunyats del centre urbà, que no estan tancats i que, a més, estan a prop dels riu. En canvi, els horts de cal Déu sí que tenen molta demanda, però no se'n poden atorgar fins que acabi l'actual concessió.

Situats en aquest punt, l'Ajuntament es va trobar amb la petició d'horts tutelats per part de Càritas. L'entitat havia decidit ampliar l'experiència d'horts tutelats que uns anys enrere havia començat a la Parròquia de Santa Maria de Ripoll. Així doncs, l'Ajuntament va dedicidir cedir tres parcel·les buides de la Casanova de Baix a Caritas. Un cop cedits els horts, Càritas hi ha fet una petita inversió. Hi han posat separacions i els han dotat de recs d'aigua. Un cop adequats els terrenys, han començat les tutories.