El nen que va caure pel balcó d'un tercer pis del barri de Canaletes de Banyoles ja es troba a planta. Així ho van decidir ahir els metges de l'hospital Josep Trueta de Girona i després de tenir-lo a la Unitat de Cures Intensives (UCI) Pediàtrica en estat greu però estable i pronòstic reservat des del dimecres al vespre, quan va patir la caiguda, segons fonts del centre sanitari de Girona.

El tràgic accident es va produir dimecres cap a les vuit del vespre, quan, per causes que es desconeixen, la criatura, que es trobava al balcó d'un tercer pis del carrer Mas Usall, es va precipitar d'una altura de vuit metres.

La criatura va caure enmig de la vorera però no va perdre la consciència en cap moment, tot i haver-se colpejat fortament contra l'estructura de formigó. El nen va patir diversos traumatismes a la cara i a les extremitats.

Ràpidament, una familiar del nen i diversos veïns del bloc on viu la família van alertar els serveis d'emergències i fins aquesta zona del barri de Canaletes es van desplaçar dues ambulàncies del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques), una d'elles, medicalitzada, així com els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Banyoles. El nen, de dos anys i mig, va ser atès pel metge d'una ambulància i ràpidament el van traslladar cap a l'hospital Trueta de Girona, on ahir va ser pujat a planta gràcies a la millora del seu estat de salut.

Quant a les causes de l'accident, tot apunta, segons va explicar la família, que el nen es va enfilar en unes bombones de gas butà i, llavors, al cim d'un electrodomèstic que estaven dipositats al balcó del tercer pis del barri de Canaletes de la capital del Pla de l'Estany i després, es va precipitar al buit d'una altura de vuit metres.

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Banyoles van fer l'atestat de l'accident del barri de Canaletes i van decidir que no obririen diligències per l'actuació dels pares del nen de dos anys i mig perquè consideren que es va tractar d'un accident.