El projecte BEnerGI (Bundling sustainable energy investments for Girona municipalities, és a dir, Agrupar inversions en energia sostenible per als municipis gironins) de la Diputació de Girona presentat a la convocatòria del repte Energia segura, neta i eficient del programa Horitzó 2014-2020 ha estat aprovat per l'Agència Europea per a la Petita i Mitjana Empresa (EASME) amb una subvenció de 922.399 € que correspon al 90 % del total de les accions previstes. A la convocatòria del repte Energia segura, neta i eficient que es va tancar al juny, s'hi varen presentar 393 propostes, i se n'han seleccionat 45. El projecte presentat per la Diputació de Girona i redactat per l'equip tècnic del CILMA és un dels quatre projectes seleccionats a tot Europa de la línia específica EE20.

Aquest projecte mobilitzarà inversions per valor de 6,48 milions d'euros en millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat públic i 9,40 milions en eficiència energètica d'edificis públics. Les inversions que es mobilitzaran són accions identificades als Plans d'Acció Local per a l'Energia Sostenibledels 197 municipis gironins que ja s'han adherit al Pacte d'alcaldes.

Entre els objectius del projecte hi ha enfortir models organitzatius innovadors a través de polítiques que fomentin l'economia d'escalao promoure l'agrupació d'inversions municipals que facilitin els contractes amb Micro Empreses de Serveis Energètics i Empreses de Serveis Energètics.