Agents de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedat Documental (UCRIF) de la Policia Nacional de la comissaria de Girona han detingut un home nacionalitat espanyola d'origen gambià i una dona -la seva segona esposa- perquè va fer-la passar per la seva filla amb l'objectiu que obtingués la nacionalitat. Ambdós van quedar arrestats per afavorir la immigració il·legal i falsificació documental. A la detinguda a més, la Policia Nacional li ha iniciat els tràmits per a la revocació del permís de residència i li està tramitant un expedient d'expulsió. Els agents també estan investigant deu reagrupaments més de suposats fills que l'home tenia a Gàmbia.

Es dóna el cas a més, que la dona detinguda conviu amb el detingut en un domicili de Blanes on també hi habita l'esposa legal. A més, ambdós han tingut dos fills estant a Espanya. La picaresca d'aquest matrimoni consistia en el fet que el ciutadà nacionalitzat espanyol d'origen gambià, de 52 anys, volia reagrupar com a filla una dona gambiana de 30 anys acollint-se a la condició de familiar d'un ciutadà de la Unió Europea.

En realitat aquest vincle paternofilial no existia i la intenció era aconseguir portar el país la segona dona. Quan ho va aconseguir, un cop ell va ser nacionalitzat espanyol, la va fer passar com a filla i va presentar una documentació fraudulenta obtinguda de les autoritats de Gàmbia. Tot això malgrat que la llei espanyola prohibeix reagrupar a una segona esposa.

Des que és a Espanya ha tingut quatre fills amb la seva esposa legal i els dos amb la reagrupada com a filla, tots ells nascuts ja a Espanya. Però el curiós del cas és que el mateix home ha realitzat 10 reagrupacions més de suposats fills que eren a Gàmbia. Els agents les estan investigant per suposat frau en la documentació aportada per a la regularització. Cap d'aquests fills comparteix domicili amb el detingut i se'n desconeix el parador.

A la dona per la seva banda, se li està tramitant l'expedient d'expulsió i també la revocació del permís de residència.