El Ple del Consell Comarcal del Gironès ha aprovat un conveni amb els ajuntaments de Bordils, Cassà de la Selva, Celrà, Fornells de la Selva, Llagostera, Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter per al desenvolupament del Programa Treball i Formació per a persones aturades sense prestació al Gironès 2014-2015. Els ajuntaments participants han presentat set projectes que suposaran nou contractacions.

Els contractats disposaran d'un total de 99 hores de formació cadascun, efectuades dins el mateix horari laboral, i obtindran un certificat de professionalitat. Entre les contractacions hi ha dos peons per a la brigada d'obres i serveis de Llagostera o un treballador de manteniment dels itineraris naturals a Celrà, per exemple.

Aquest programa té un cost total de 77.387 euros i compta amb la subvenció del Servei d'Ocupació de Catalunya, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu, així com amb la col·laboració dels ajuntaments.

Diplomes a Banyoles

L'Ajuntament de Banyoles ha lliurat els diplomes als deu alumnes de la Casa d'Oficis que s'ha impartit aquest 2014. Es tracta de mig any de classes i la resta de l'any de pràctiques, durant les quals han millorat voreres de Banyoles, i han arranjat edificis municipals, ja que s'han format en manteniment integral d'edificis, habitatges i el seu entorn.

La Casa d'Oficis de Banyoles està inclosa en el projecte de Treball als barris, subvencionat per Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), i cofinançada pel Fons social europeu.