L'Estat espanyol manté la dinàmica de posar a la venda terrenys militars que, amb el pas dels anys, han quedat en desús. De fet, des que el servei militar va deixar de ser obligatori, diferents propietats del Ministeri de Defensa han estat abandonades. A la província de Girona no es produeix cap excepció i el Ministeri ha posat a disposició de l'Institut d'Habitatge, Infraestructura i Equipament de la Defensa (Invied) un total de sis solars i espais militars gironins. Segons la resposta del Govern espanyol del passat 20 de febrer a una pregunta del diputat de CiU per Girona al Congrés, Jordi Xuclà, els sis ter renys de Girona que es posen a la venda són l'antiga base Loran de l'Estartit, la zona de maniobres de Sant Climent Sescebes, una parcel·la de l'Escala, un camp de tir de Quart, la bateria de canons Punta Milà de Torroella de Montgrí i una estació de control de Begur.

En concret, la propietat amb un cost més elevat és la parcel·la de l'Escala, valorada en més d'1,8 mi lions d'euros. És un terreny de 9.147 metres quadrats que se situa entre l'avinguda Riells, el carrer Branchs i el carrer Ramon Muntaner del municipi. Segons la informació d'Invied, es tracta d'un solar urbà que es troba a 300 metres de la línia costanera. De fet, aquest espai està a tocar dels antics terrenys militars de les Planasses (que formen la finca dels Brancs de la Clota), que l'Ajuntament de l'Escala va comprar fa dos anys després de signar un acord amb Defensa. Un altre solar de Girona que el Ministeri posa a la venda és l'estació LoranC; l'antiga base americana que es troba a la Muntanya Gran de l'Estartit. El Govern espanyol valora l'estació en 575.255 euros i fa pocs mesos aquesta instal·lació va ser notícia després que l'Estat posés un anunci de subhasta en un portal web immobiliari.

La bateria de canons de Punta Milà de Torroella és la propietat amb el tercer cost més elevat, dels sis terrenys militars gironins que Defensa posa a la venda. Segons Invied, aquest espai està valorat en més de 309.094 euros. Pel que fa al darrer solar que el Ministeri ha quantificat, es tracta de l'estació de radar de control aeri VOR que se situa a Begur. Així, Defensa posa el preu de 32.591 euros a aquesta instal·lació. En canvi, els dos terrenys militars de Girona restants no compten amb una valoració econòmica, segons la resposta del Govern al diputat Xuclà. Un d'aquests espais és un camp de tir de Quart, que es troba a la venda des de fa anys. Finalment, l'altre solar que Defensa tampoc ha valorat, tot i estar a la llista de venda, és la zona de maniobres que hi ha a Sant Climent Sescebes.