El sindicat d'Educació de CCOO reclama al Departament d'Ensenyament que convoqui oposicions per a mestres i professors, ja que en els últims quatre anys no ha fet cap convocatòria pública de places. L'argument principal de Comissions és que aquesta és l'única manera d'aconseguir estabilitat laboral a l'administració.

El responsable d'educació pública de la Federació de CCOO, Marc Sangüesa, va signar la sol·licitud, que el sindicat dimarts va entrar al registre del Departament d'Ensenyament. Al seu encapçalament, el text planteja una "proposta sobre oferta pública i acord d'estabilitat d'interins".

L'última convocatòria d'oposicions per cobrir places públiques de personal docent a Catalunya es va fer el 2011 i només es van oferir 1.245 places de funcionaris per als cossos de professorat de Secundària, de Formació Professional, d'Escoles Oficials d'Idiomes i d'Arts plàstiques i disseny. Des de llavors, la Conselleria no ha fet cap altra convocatòria i tan sols ha obert la borsa de treball d'Ensenyament, a partir de la qual es cobreixen interinatges i substitucions.

Ara, la Federació de CCOO demana al Departament d'Ensenyament que faci una oferta pública d'ocupació per als propers tres anys que permeti rebaixar l'alt percentatge de precarietat en el qual treballa la plantilla d'educació.

D'altra banda, en el document que aquesta setmana ha fet arribar a la Conselleria també reclama que es recuperi i s'actualitzi l'acord d'estabilitat per al professorat interí, que es va dur a terme entre els anys 2005 i 2011. En la seva opinió, en aquests moments es donen les mateixes condicions laborals que durant el període referit.

CCOO vol que la Conselleria que dirigeix Irene Rigau obri les negociacions amb els representants sindicals tant pel que fa a l'oferta d'ocupació pública i com a l'acord d'estabilitat pels interins.