El Consell de Presidència del Consell Comarcal de la Garrotxa ha aprovat demanar 469.472 € a l'Agència Catalana de l'Aigua. La destinació dels diners és la millora de les instal·lacions de la Planta de Compostatge de la Garrotxa, situada al terme municipal d'Olot. La planta forma part del sistema públic de tractament de fangs de Catalunya i per tant el finançament de l'explotació de les instal·lacions va a càrrec dels pressupostos de l'ACA.

Es tracta d'una instal·lació que rep unes 10.000 tones de residus orgànics a l'any i les converteix en adobs per a la terra. A més dels residus orgànics i domèstics de la recollida selectiva, també tracta els fangs resultat de la depuració de les aigües de la Garrotxa.

La destinació dels 469.472 € es reparteix en la millora del procés de compostatge de fangs, en mesures de prevenció de riscos laborals, millores de les xarxes de comunicacions i millores d'eficiència energètica.

La Planta de Compostatge va ser posada en servei el 2005. L'Agència de Residus de Catalunya va finançar-ne el 80% mitjançant fons de cohesió, i lAgència Catalana de l'Aigua el 20% restant.

En data 4 de març de 2008, l'Agència de Residus de Catalunya va aprovar una resolució de cessió de la Planta a favor del Consell Comarcal de la Garrotxa tal i com preveia un conveni signat abans per a la contrucció de la instal·lació.

En data 13 de març del 2009, el Ple del Consell Comarcal de la Garrotxa va acceptar la cessió de la Planta de Compostatge de la Garrotxa i va ampliar el termini de contracte d'explotació amb l'empresa Aqualogy Medioambiente, fins a l'any 2023.

Es tracta d'un equipament clau per al model de recollida en base al reciclatge a la comarca. El seu ús ha facilitat la reducció en les tones de residus duts a l'abocador de Beuda.