Solidaritat contra el càncer de còlon

Joan Juncà explica en un sopar a la Vall de Bianya com va sobreviure

06.07.2015 | 07:26
Al final del sopar solidari, el Rotary va recollir 45.000 €.

Uns 400 comensals van participar divendres en un sopar organitzat pel Rotary Club i l'Oncolliga per ajudar a finançar la campanya de detecció precoç del càncer de còlon.

El pitjor del procés de lluita contra el càncer de còlon van ser les hores d'espera fins que li van dir que el tumor no havia fet metàstasi. Temia que el tumor cancerigen situat al budell se li hagués escampat pel fetge o pels pulmons, cosa que li hagués complicat el procés de curació, que va durar uns deu mesos i va necessitar una intervenció quirúrgica de més de quatre hores. Joan Juncà va explicar el seu cas als 400 assistents d'un sopar solidari per la prevenció del càncer de còlon que va tenir lloc el divendres, dia 5 de juny, al restaurant Ca l'Enric de la Vall de Bianya.

Les explicacions de Juncà van ser comentades per Antoni Codina (cap de cirurgia colorectal de l'hospital Josep Trueta), Ramon Ferrés (metge especialista en cirurgia de còlon), Ferran Gonzàlez Huix (digestòleg de la Clínica Girona) i Glòria Baqué (la infermera que va intervenir en el post operatori). Ramon Codina va ressaltar la importància d'acudir al metge quan apareix sang a les deposicions. "La major part de les vegades no és res -va tranquil·litzar-, però cal anar al metge".

Abans de l'exposició de Juncà, el secretari del Rotary Garrotxa, Lluís Vilanova, va exposar els resultats del procés de cribatge a Sant Joan les Fonts, la Vall d'en Bas i Besalú. Han fet 79 colonoscòpies, en les quals 35 pacients han presentat pòlips. D'ells, 29 han estat de risc baix, 7 de risc intermig i un càncer.

La previsió és que al setembre comencin les proves a Olot, on, fins al 30 de desembre del 2016, 8.850 persones seran convidades a fer-se les proves de prevenció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema