El Govern publica la declaració del parc natural del Ter i el Freser

La previsió és que
sigui realitat el setembre i que es completi el sistema d'espais naturals protegits

15.07.2015 | 15:29
La zona de la Vall de Núria també s´inclou dins el futur parc natural.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar ahir la proposta del decret de declaració del nou parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser. Segons el decret, el futur parc natural tindrà poc més de 14.000 hectàrees i s'estendrà a cotes elevades, al voltant de la Vall de Núria i Ulldeter. D'aquesta manera, es completarà el sistema d'espais protegits de Catalunya.
El mateix decret determina que aquest parc natural del Ter i el Freser serà limítrof amb França i amb el parc natural regional del Pirineu Català. La seva extensió incorporarà els termes municipals de Planoles, Queralbs, Pardines, Setcases, Ribes de Freser, Vilallonga de Ter i Molló. Segons el decret publicat al DOGC, «la riquesa paisatgística i natural de les valls altes del Ter i del Freser és excepcional». A més, «coronat per cims tan emblemàtics com el Costabona, el Bastiments o el Puigmal», el parc és una mostra dels sistemes naturals alpins i subalpins propis de l'alta muntanya pirinenca oriental. Per això, el decret estableix que «la ramadera extensiva, durant els mesos de desgel, és l'activitat primària més estesa».
La previsió del Govern català és que el proper setembre, abans de finalitzar la legislatura, sigui realitat aquest parc natural de les capçaleres del Ter i del Freser.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema