L'actual portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Girona, Jean Castel, va explicar ahir que deixarà l'acta de regidor si és escollit diputat a les eleccions al Parlament del proper 27 de setembre. Castel, que ha estat escollit per encapçalar la llista del partit a la demarcació de Girona mitjançant un procés de primàries, va presentar els altres noms de la candidatura: Alfonso Sánchez (cap de llista per Tossa a les municipals), Marc Tarrús (membre de la candidatura a Girona), Shelia Arias (número dos a Palafrugell) i Maria del Camino Fernández (la número tres a Salt). El candidat va «animat» la resta de partits a convocar primàries i va defensar que Ciutadans aposta per «un procediment democràtic».

Així, Ciutadans ha completat el procés de primàries i ha donat a conèixer els noms dels primers integrants de la llista per a les eleccions del 27 de setembre. Del 5 al 9 de juliol aquells que volien formar part de la candidatura, es podien «postular» i dir quina posició volien ocupar. Llavors, els dies 10 i 11 de juliol, els 180 militants que del partit a Girona podien votar entre les diferents persones presentades a cadascuna de les posicions.

Per encapçalar la llista, per tant, només s'hi va presentar el portaveu actual del partit a l'Ajuntament de Girona, Jean Castel. Per a la segona posició hi va haver cinc candidats i després de les votacions l'escollit va ser Alfonso Sánchez, que havia liderat la candidatura de les municipals a Tossa de Mar. A la resta de posicions només hi va haver un candidat; per això tots van quedar directament escollits. Així, Castel va definir les primàries de mecanisme «de democràcia interna que afavoreix la regeneració».