El Jutjat del Penal número 4 de Girona ha condemnat un veí de Guils de Cerdanya a dos anys i mig de presó per haver accedit al telèfon mòbil de la seva dona.

Segons reflecteix la sentència, l'home que estava amb la seva parella sentimental al nucli de Sant Martí d'Aravó de Sils el 22 de desembre de l'any passat va agafar el telèfon mòbil de la dona, un Iphone, i va accedir-hi posant-hi el número pin i es va descarregar un fitxer que estava guardat en el correu elèctronic. Segons va relatar en canvi l'acusat, va dir que tenia accés a aquest telèfon tota la família i que per a ell la conversa no era privada.

A la foto apareixia la seva parella amb un home i també, hi havia diversos missatges de l'aplicació de missatgeria Line. Tot això, segons s'assegura en el pronunciament del jutge, es va fer sense el coneixement ni consentiment de la seva parella.

Després dels fets, la dona va estar durant 15 dies de baixa laboral però no ha pogut ser provat si és pels fets o perquè va patir algun tipus de patiment, diu el text del jutge.

Els fets però són considerats un delicte de descobriment i revelació de secrets amb agreujant de parentesc. També li imposen una multa de 18 mesos amb una quota diària de sis mesos amb la responsabilitat personal subsidiària i la prohibicació d'apropar-se a menys de 100 metres i comunicar-se amb la parella durant tres anys i sis mesos.

En canvi, el jutge de Girona absolt l'acusat d'un delicte d'amenaces greus.