La qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual va centrar la taula rodona que la Fundació Ramon Noguera va organitzar, ahir a la tarda, amb motiu dels cinquanta anys de l'entitat. Al voltant d'aquest debat, que va comptar amb experts, es va celebrar l'acte institucional d'un aniversari que s'ha celebrat al llarg d'aquest 2015.

A través d'aquest debat, la fundació va oferir els punts de vista de la neuropediatra i psicòloga Mar Garcia; la presidenta de la fundació MAP a Ripoll, Casilda Gómez; la mestra, psicòloga i assessora psicopedagògica Carme Hortal; el catedràtic de Diversitat Educativa de la Universitat de Girona, Paco Jiménez; i un integrat del Patronat de la Fundació Ramon Noguera i fill del fundador de l'entitat, Alfons Noguera.

Després de la taula rodona sobre la qualitat de vida dels discapacitats intel·lectuals, van intervenir una membre del grup d'autogestors Trèvol de la Fundació, Teresa Gironès, i la seva directora-gerent, Pepita Perich. Tot seguit, i abans de sopar, es va emetre un vídeo commemoratiu del cinquantè aniversari. Els actes d'ahir van comptar amb l'assistència de 300 persones.

En l'actualitat, la Fundació Ramon Noguera té 248 treballadors -106, amb discapacitat intel·lectual- i atén més de 900 usuaris. En l'any del seu aniversari, l'entitat ha remarcat la seva voluntat d'apostar per la recerca i la innovació.