El Col·legi d'Enginyers Graduats i Tècnics Industrials de Girona dóna suport als projectes d'habitatge social de la Fundació SER.GI, a la qual ajudarà subvencionant les taxes corresponents als drets de visat dels habitatges que gestiona l'entitat i que s'han de reformar, així com també creant una borsa d'enginyers voluntaris o participant en les converses que s'hagin de mantenir amb ajuntaments o altres administracions.

Aquest col·legi professional s'ha afegit al d'Arquitectes que, al març, ja va signar un conveni de col·laboració amb la Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social. En virtud d'aquest acord, la Demarcació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya també es va comprometre a contribuir en les taxes dels visats i a promoure el voluntariat entre els seus col·legiats. D'aquesta manera, tant enginyers com arquitectes avalen els programes de SER.GI en defensa del dret a l'habitatge de les persones en situació de vulnerabilitat.

Mediar amb els ajuntaments

El degà del Col·legi d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Girona, Narcís Bartina, i el president de la Fundació SER.GI, Bru Pellissa, dilluns van signar un conveni que preveu diferents línies de cooperació. La principal -segons va informar SER.GI- serà la participació dels enginyers en les converses que calgui mantenir amb les administracions.

Però el col·legi també ajudarà a pagar les taxes dels visats dels treballs als habitatges que gestiona la fundació i que habiten persones o famílies beneficiàries d'algun dels seus serveis.

Per últim, els enginyers gironins promouran la creació d'una borsa de voluntaris, que podran col·laborar en la certificació energètica dels pisos d'ús social o en els seus projectes de reforma d'instal·lacions.