Una empresa de la Vall de Bianya, Zoetis Manufacturin & Research S.L., ha donat 1.200 euros a la Creu Roja de la Garrotxa que es destinaran a la compra de productes frescos -sobretot carn i peix- per a l'alimentació de 30 infants durant les vacances de Nadal, quan els menjadors escolars tanquen.

La donació té el seu origen en un projecte de responsabilitat social que la planta de Zoetis a la Garrotxa ha implantat de fa un temps. Es tracta de la iniciativa «100 dies sense accidents» i té com a objectiu minimitzar els accidents laborals que passen dins el seu recinte i cada vegada que s'arriba a 100 dies l'empresa dóna 1.100 euros a l'entitat que escullin els treballadors. Per cada dia de més sense accidents, la companyia dóna un euro més; en aquesta ocasió, es va arribar a la suma de 1.200 euros.

El projecte d'Alimentació infantil de Creu Roja per comprar producte fresc es va presentar, juntament amb d'altres entitats, com a candidat per rebre aquests diners. La votació dels treballadors de la planta de Zoetis a la Vall de Bianya va determinar que la donació fos per a Creu Roja de la Garrotxa.

En concret, els diners es destinaran a proveir d'alimentació fresca a nens i nenes que durant els períodes lectius mengen equilibradament a través dels menjadors escolars, però que en temps de vacances les seves famílies no poden cobrir les necessitats d'una alimentació sana i equilibrada. L'ajuda arribarà a 30 escolars.