El projecte GIR Innova té com a finalitat fer una administració més àgil, senzilla i transparent. La qualitat dels resultats, la dedicació i motivació de les persones que els han fet possibles han estat el factor clau que ha suposat la qualitat dels resultats obtinguts. Els prototips presentats volen donar resposta als reptes d'innovació que es van plantejar al conjunt dels personal de la Generalitat a Girona en el mateix auditori el 4 de març d'enguany.

Aquests reptes se centren a l'entorn de la desburocratització de determinades àrees, la personalització del servei, l'arribada de l'Administració a segments de la població als quals no arriba habitualment i, en un àmbit més intern, en el foment de la polivalència i la flexibilitat del seu personal.

L'Auditori Josep Irla de l'edifici de la Generalitat a Girona va acollir el la sessió de presentació dels prototips de les idees treballades pels equips d'innovadors i innovadores de la comunitat GIR-Innova Canal Innovació. L'acte de presentació dels prototips es va cloure amb una foto de grup, realitzada amb posterioritat a l'entrega de diplomes que van rebre els membres de la comunitat d'innovació que han treballat en aquesta fase per part del delegat territorial del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, i la directora de Serveis del Departament de la Presidència, Teresa Prohias.

Els prototips es presentaran el proper mes d'octubre a Barcelona a la I Jornada de la Innovació, dins de l'àmbit de funcionament de l'Administració. Els equips continuaran avançant en el desenvolupament dels prototips amb la finalitat que puguin esdevenir projectes implementables.En la fase de prototipatge s'han implicat més de 30 empleats i empleades de Generalitat a Girona, els quals han documentat de manera exhaustiva les seves propostes i han obtingut uns prototips especialment interessants per a l'organització. La selecció de les sis idees en les quals han estat treballant durant el mes de juny i juliol ha estat posterior a la fase d'aportació i enriquiment d'idees, en la qual hi han participat 200 professionals de la Generalitat, i que ha estat la prova pilot del model de gestió d'un cicle d'innovació per mitjà d'una comunitat d'innovació oberta.

El projecte, impulsat per la Secretaria d'Administració i Funció Pública, respon a l'estratègia de foment de la innovació en el funcionament de l'Administració des d'una perspectiva de foment del talent intern dissenyada pel grup InnoGent, en el marc de l'eix 6 del Pla de reforma de l'Administració de la Generalitat i el seu sector públic.

L'eix té com a missió contribuir a promoure les condicions organitzatives i les pràctiques de gestió de persones que afavoreixin la innovació en l'activitat i el funcionament de l'Administració. Totes les actuacions parteixen del convenciment que un dels factors clau de la capacitat de l'Administració per generar valor públic és justament potenciar el talent del seu personal, InnoGent va apostar per efectuar la prova pilot en l'àmbit de la Generalitat de Catalunya a Girona ateses les especificitats organitzatives i de gestió que ha desenvolupat en els cinc anys de l'entrada en funcionament del model d'integració de serveis en un únic edifici, amb un destacat impuls de la proactivitat i la transversalitat.