Desenes de persones es van concentrar ahir a Ripoll per desplegar una pancarta de més de trenta metres de llargada amb els lemes «Omplim la Meridiana 11S» i «27S guanyem la república catalana». L'acció, sota el títol «Ripoll, on tot comença» dóna el tret de sortida a la gira que aquesta pancarta farà per tot Catalunya amb l'objectiu de mobilitzar la ciutadania perquè vagi a votar sí a la independència en les eleccions autonòmiques del proper 27 de setembre.

L'Assemblea Nacional Catalana va escollir Ripoll «pel seu simbolisme, com a capital identitària del país». La iniciativa té a veure amb el fet que el monestir de Ripoll es vincula a la història de Guifré el Pilós i la unificació dels comtats catalans.

«Amb aquest acte simbòlic s'ha volgut recalcar la importància d'aconseguir, amb aquestes eleccions, un resultat clar i contundent a favor de la independència. Disposar d'un estat propi és l'única forma per garantir un futur pròsper per al país», apunta l'organització.

L'ANC de Ripoll critica les darreres sentències el Tribunal Constitucional, com la de la Llei de millora de la qualitat educativa «que envaeix competències educatives de l'Estatut»; o el cas del recurs del Govern a gravar els bancs en matèria de dipòsit; i també la suspensió del decret de pobresa energètica.

L'ANC de Ripoll creu que anar a votar a favor de la independència en les properes eleccions autonòmiques iniciarà un «procés sense retorn» i per això demana a la ciutadana que l'11 de setembre s'ompli la Meridiana.