L'ocupació de places d'hostatgeria durant el mes d'agost ha estat superior en un 8,5% respecte a les del 2014. El regidor de Promoció Municipal, Estanis Vayreda (CiU, ahir, va opinar: «És un percentatge molt i molt positiu». Va afegir: «L'ocupació del 2015 ha superat gairebé en 20 punts la que hi havia el 2010».

Va explicar: «La mitjana d'ocupaciò a l'agost del 2010 era d'un 51%, la del 2012 va ser d'un 62% i la del 2015 d'un 70,5%».

«Les dades d'ocupació -va afegir- van acompanyades d'un augment del 2% de les visites a l'oficina de turisme.

Segons ell, els percentatges positius van acompanyats d'una sensació generalitzada de satisfacció dels sectors comercials més beneficiats pel turisme. En aquest sentit, va assenyalar els placers. «Des de la plaça Mercat -va dir-, fa uns dies, ja ens van explicar els bons resultats d'aquest mes».

Va valorar que l'estiu del 2015 en general té millors resultats econòmics que els d'altres anys.

Pel que fa a l'origen dels visitants va explicar que en un 34% són d'altres comarques de Catalunya, Després un 33% són d'altres països d'Europa. Va puntualitzar un augment dels francesos respecte a anys anteriors.

Oficina de Turisme

Vayreda va anunciar que la nova oficina de turisme s'obrirà en el termini d'un mes i mig. L'equipament ubicat als baixos de l'antic Hospital Sant Jaume ara està en obres.

La darrera novetat -segons Vayreda- ha estat l'adjudicaciò de la botiga de productes turístics a una empresa local. Segons Vayreda, la nova botiga estarà situada entre els carrers del Dolors i Sant Rafel i dins de l'espai de la nova Oficina de Turisme.