Un total de 605 corredors (el doble que l'any passat) han participat aquest cap de setmana en la tercera edició de l'Oncotrail, una competició per equips de 100 quilòmetres que ha organitzat la Fundació Oncolliga de Girona amb la col·laboració de l'Agrupació Excursionista i el Club Atlètic de Palafrugell. Pel que fa als resultats, dels 78 equips que enguany han format part d'aquesta prova, el guanyador ha estat un grup que integren membres del Club Trail Running Girona. Es tracta també d'un dels equips que ha comptat amb el patrocini de l'Ajuntament de Girona per participar en aquesta competició.

El grup guanyador, que ha liderat Toti Bes i s'anomena Ciutat de Girona, s'ha endut la prova amb 9 hores i 23 minuts. Pel que fa a la segona posició, l'ha aconseguit l'equip del Club Atlètic de Palafrugell. Diversos grups participants es preveu que, a diferència dels guanyadors, acabin de recórrer els 100 quilòmetres de la cursa avui (els ?equips tenen fins a 30 hores per poder finalitzar el recorregut).

De moment, segons va informar ahir l'organització de l'Oncotrail, la tercera edició d'aquesta competició solidària ja ha superat els 80.000 euros de recaptació. Tot i això, la recaptació continua oberta les properes setmanes.

El recorregut ha portat els participants a passar per llocs emblemàtics i abruptes de la Costa Brava i les Gavarres. Pel que fa a la finalitat de l'Oncotrail, és aconseguir recaptar fons per millorar les condicions de vida de les persones malaltes de càncer i els seus familiars. Per aquesta raó, per participar-hi cada equip ha de fer un donatiu a la Fundació Oncolliga Girona per un import mínim de 1.000 euros. En l'edició del 2014 es van recaptar 63.000 euros que s'han destinat a les millores de sales de diferents hospitals gironins on els malalts de càncer reben tractaments de quimioteràpia, a més de finançar la investigació de la malaltia a l'Institut Català d'Oncologia (ICO) de Girona, a part de necessitats pròpies de la Fundació.

La recaptació d'enguany es destinarà a finançar els serveis que la Fundació Oncolliga Girona presta per millorar les condicions de vida dels malalts, com ara sessions de fisioteràpia o serveis psicològics.