Llagostera va celebrar ahir una nova edició de la Fira del Bolet. Des de primera hora del matí, el nucli antic d'aquest municipi va acollir la tretzena edició d'aquest certamen amb un centenar de parades, en un mercat ambientat a principis del segle passat amb activitats, demostracions d'oficis, a més d'exposicions i també altres activitats gastronòmiques relacionades amb el món del bolet. "El bon temps ha motivat la gran afluència de visitants des de primera hora", va explicar ahir el regidor de Promoció Local de Llagostera, Ramon Soler. De fet, des del consistori van xifrar a la tarda en més de 17.000 persones els visitants d'enguany.

La Fira del Bolet s'organitza des de l'Àrea de Promoció Local de l'Ajuntament de Llagostera, a més de comptar amb la col·laboració per part d'algunes entitats del mateix poble i de l'Associació de Restaurants de Llagostera que, fins al 8 de novembre, ofereix menús dins la campanya gastronòmica dedicada a la Cuina del Bolet. En aquesta línia, cal remarcar que la Fira del Bolet de Llagostera és pionera a la zona i es basa en una gran tradició boletaire arrelada al llarg de segles entre els massissos de les Gavarres i l'Ardenya.

La Fira va néixer a Llagostera l'any 2003 amb la vocació d'instaurar-se com un certamen anual per projectar el municipi i la comarca del Gironès cap a l'exterior. Aquest objectiu, segons l'Ajuntament, s'ha assolit amb els milers de visitants que rep cada any la Fira del Bolet. Les 17.000 persones que van visitar ahir el poble són un exemple de l'èxit. Per a promocionar la tretzena edició del certamen, s'han editat 30.000 tríptics que incorporaven l'àmplia programació d'aquest any de la Fira del Bolet i també de la campanya gastronòmica en què participen un total de nou restaurants amb menús que oscil·len entre els 22 i els 70 euros.

Guardó per a Joan Roca

Joan Roca va ser reconegut amb el guardó Ou de Reig Honorífic diumenge a la nit a Llagostera, en un acte en què es van premiar també diferents persones, entitats i establiments del municipi, per la seva dedicació a la Fira del Bolet. El xef del Celler de Can Roca, Joan Roca, va rebre el premi de mans de l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, que va agrair a Roca "el seu suport a la Fira del Bolet" i als actes gastronòmics.