Una nau del polígon industrial de Vilablareix amagava una gran plantació de marihuana. Quan els Mossos van aconseguir entrar, van trobar fins a 3.900 plantes, majoritàriament esqueixos. Els agents van detenir el treballador de la nau que hi havia al lloc al moment de la descoberta així com també el propietari del local. Ambdós, de 41 i 57 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de l'Escala, van quedar detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un de defraudació de fluid elèctric.

Tot va arrencar el dimecres de la setmana passada quan els Mossos de la comissaria de Girona van saber que hi havia un cultiu de marihuana en una nau del carrer Tramuntana de Vilablareix. Seguidament, agents de la Unitat d'Investigació van anar a comprovar-ho. Un cop al lloc, els policies van localitzar un treballador de la nau i van constatar que des de la porta se sentia una forta olor de marihuana. El treballador va trucar al propietari de la nau, que es va presentar al lloc en pocs minuts.

El propietari juntament amb dos agents van fer comprovacions a l'interior de la nau. A la primera planta només hi havia algunes lleixes amb materials utilitzats habitualment per a la producció de marihuana. I al pis de dalt van trobar un cultiu de planter, esqueixos i plantes mare de marihuana.

Hi havia un total de 54 plantes d'entre 90 a 100 centímetres d'alçada i 3.880 esqueixos i planter d'entre 5 a 10 centímetres d'alçada. Davant de les evidències i tot el material i la droga localitzades, la policia van detenir els dos homes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública -tràfic de drogues-. A més, com que la instal·lació elèctrica estava connectada a l'enllumenat públic, també se'ls va imputar un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els dos detinguts, que no tenien antecedents, van quedar en llibertat i seran citats properament per tal de comparèixer davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

37 quilos de droga a Blanes

Sis dies abans, els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Blanes van arrestar tres homes per cultivar marihuana en un mas del barri de Ca l'Aguidó de Blanes. El cas arrenca al setembre quan una patrulla va localitzar una finca rústica situada al barri de Ca l'Aguidó, on hi havia una gran plantació de marihuana. L'1 d'octubre, Mossos de la unitat d'investigació van anar al lloc i van comptabilitzar que a la finca hi havia unes 100 plantes de marihuana en estat de floració, a punt per recollir.

Quan els agents s'hi van aproximar van veure sortir cinc homes del mas. Dos d'ells van fugir cap a les muntanyes i els altres tres van ser detinguts. Un cop inspeccionada la zona, els investigadors van trobar un hivernacle de petites dimensions amb plantes de marihuana en estat de floració. Una caravana que feia funcions d'assecador amb moltes plantes a dins i material pel cultiu. L'endemà, amb una ordre judicial, els agents van intervenir marihuana, una balança de precisió, diversos telèfons mòbils i rellotges dels quals s'investiga si són robats. El pes net de la marihuana intervinguda dins del mas era de 37 quilos. La investigació està oberta i no es descarten més detencions.

Els detinguts són tres homes de 26, 54 i 56 anys, de nacionalitat marroquina i espanyola, amb domicilis a Còrdova i Blanes. Dos d'ells no tenen antecedents i van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Blanes, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.