Montserrat Surroca i Pere Maluquer, disposats a repetir per Unió a Madrid

Afirmen que un vot al PP és un «vot nul» per a Girona i defensen «tossudament» que cal negociar amb l'Estat

29.10.2015 | 10:02

Montserrat Surroca i Pere ?Maluquer han fet el pas endavant per encapçalar les llistes d'Unió al Congrés i al Senat, respectivament. El proper dilluns se celebra l'executiva intercomarcal que haurà de proposar els noms de la candidatura, que haurà de comptar també amb l'aval de la militància.
La portaveu del partit, Montse Surroca -Diari de Girona jaavançava ahir que es postulava pel lloc- va criticar que durant la legislatura el PP ha fet «abús» de la majoria absoluta i que ha tingut un «oblit constant» pels temes gironins. «El vot al PP és un vot nul per a Girona», va manifestar. En canvi, va assegurar que Unió defensarà «tossudament» a Madrid que el diàleg i la negociació són l'única manera de superar «l'atzucac» en què estan immersos Catalunya i l'Estat. Montserrat Surroca és l'actual portaveu d'Unió i ha estat durant dos legislatures diputada al Congrés. De fet, en les passades eleccions era el primer nom d'Unió en la candidatura de la federació a Girona, per darrera de Jordi Xuclà (CDC). Pere Maluquer, després d'ocupar diversos càrrecs en l'administració local, va fer el salt al Senat el passat 2011.
Ambdós han presentat candidatura per tornar a ser candidats. A banda de les seves, el partit assegura que n'hi ha d'altres -algunes de persones que no aspiren a encapçalar les llistes, sinó simplement a formar-ne part- i, per tant, l'executiva intercomarcal haurà de fer la proposta de com queda ordenada la llista.
Pel que fa a la província, Surroca va assegurar que el PP no ha avançat en els temes pendents que tenia a la demarcació ara fa quatre anys. I n'ha posat exemples com el desdoblament de la N-II i obres pendents com la N-260, la variant d'Olot, entre d'altres.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema