Els Amics de Sant Aniol d'Aguja han donat per acabades les ?obres de la coberta del refugi de Sant Aniol. Les obres es van començar el 8 d'abril i van durar fins al 17 de setembre. La finalització de la coberta fina ara és el pas més important de l'acció de recuperació de l'edifici començada pels Amics de Sant Aniol d'Aguja a finals del 2013 i després que a l'estiu se'ls hagués enfonsat part de la coberta.

Primer van aconseguir encintar les parets principals, després van fer-hi un cobert i ara hi han aconseguit fer la teulada de la nau central i el sostre del primer pis. La previsió és que el projecte s'acabi el 2017.

Llavors la intenció és que l'edifici recuperi la funció de refugi d'excursionistes que va tenir entre els anys 60 i 70. La idea és que en la seva etapa també pugui ser restaurant.

Per aconseguir finançament l'entitat Amics de Sant Aniol (Peu Alegre de Sant Llorenç de Cerdans, Centre Excursionista Banyoles i Assiació Cultural Terra Aspra de Montagut i Oix) han fet loteries, sopars, concerts i han aconseguit suport de la Diputació i la Caixa.

El més extraordinari és que en base al voluntariat han transportat 8 tones de sorra, teules i bi?gues a peu fins al refugi. També hi han fet camps de treball.