L'Ajuntament de Besalú -en el seu darrer ple- va aprovar el projecte executiu per la millora i renovació dels serveis turístics del sector del pont romànic. Segons ha explicat Lluís Guinó (alcalde de Besalú per CiU), es tracta d'un programa d'actuacions incloses en el pla La Garrotxa terra de volcans, cultura i identitat. És una proposta elaborada per Turisme Garrotxa a partir de les propostes presentades pels ajuntaments de la comarca.

Guinó ha indicat que l'aplicació del programa a l'entorn del pont romànic de Besalú començarà a partir del final de les obres de millora del pont de la C-66. Es tracta del viaducte que es veu des del pont romànic. Les obres del pont de la C-66 van començar a primers de desembre i tenen una duració prevista de 6 mesos.

Acabades, començaran les obres del projecte aprovat per l'Ajuntament. L'alcalde ha concretat que les accions consistiran en millorar els aparcaments actuals i fer-ne de nous. Entre els nous -segons ell-hi haurà un aparcament d'autocaravanes. Estarà en el lloc, on hi ha l'aparcament d'autobusos.

Si es porta a terme, l'aparcament d'autocaravanes de Besalú serà el primer de la Garrotxa. Fa pocs dies. Mieres va desistir de fer-ne un i a Tortellà la idea encara està molt verda.

De fett, i de manera espontània, els usuaris d'autocaravanes ja han fet trobades a Besalú. Les han fet en coincidència amb les vacances de Setmana Santa i de manera espontània en base a les xarxes socials i als solars buits del poble.