El pla experimental que posa a prova la jornada intensiva a set escoles d'educació Infantil i Primària de Catalunya, cinc de les quals són a Girona, s'allargarà fins al 2019. La prova pilot acabava aquest 2016, però el Departament d'Ensenyament ha decidit prorrogar-lo tres anys més sense que, de moment, s'hagi fet pública cap valoració pedagògica de l'experiència.

Les escoles Vall d'Aro, Fanals i Els estanys, de Castell-Platja d'Aro, la de Vall-llobrega i la d'Esclanyà, a Begur, són els primers centres de Catalunya que han implantat l'horari continuat a Educació Primària. El paquet es completa amb dos col·legis, al Baix Llobregat i a les Terres de l'Ebre. De manera general, l'horari compactat es concentra entre les 9 del matí i les 2 de la tarda.

El projecte es va posar en marxa el curs 2012-2013, de manera que quan acabi el nou termini de la prova pilot, el 2019, una promoció d'alumnat d'aquests municipis haurà fet gairebé tota l'etapa de Primària amb jornada intensiva. Aquest fet els converteix en una excepció en el conjunt d'estudiants catalans.

Més enllà de confirmar que el pla experimental s'ha allargat tres anys més, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat va declinar fer cap valoració sobre el seu resultat, tot i que des de la Conselleria van informar que es prorroga perquè està funcionant correctament.

Peticions d'altres centres

Quan es tanqui el període de preinscripcions per al curs vinent, Ensenyament valorarà altres peticions per implantar l'horari continuat, encara que el Departament manté que, ara per ara, no contempla generalitzar aquest sistema a Primària.