Odontòlegs gironins volen millorar la salut bucodental dels nens sahrauís

Dentistes de Girona pel Sàhara viatjarà al març per fer revisions i intervencions en un campament de refugiats

24.02.2016 | 07:09
El dispensari mèdic que hi ha a Smara.
El dispensari mèdic que hi ha a Smara.

Un grup de cinc joves gironins ha posat en marxa Dentistes de Girona pel Sàhara, un projecte de cooperació sanitària per a millorar la salut bucodental dels infants que viuen als campaments sahrauís establerts prop de la localitat algeriana de Tindouf.

El projecte, que està vinculat a l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS), preveu, de moment, un primer viatge al març per a fer una campanya intensiva de revisió buco-dental als nens de les escoles de Farsia, a Smara, i realitzar-los intervencions i tasques d'odontologia conservadora bàsica, com extraccions o endodòncies.

«La idea és que no sigui una acció puntual, sinó que hi hagi una continuïtat i després del viatge del mes vinent, poder-hi tornar cap al mes de desembre», explica una de les integrants del projecte solidari, Judit Saavedra.

«Estem en contacte amb el Front Polisario i el projecte ha estat molt ben rebut, però encara no sabem ben bé la demanda que podem tenir quan arribem allà», puntualitza, i afegeix que la intenció és obrir fitxes individuals als pacients que atenguin per a poder-los fer un seguiment en viatges futurs.

Aquest projecte de cooperació internacional també preveu realitzar un curs d'educació sociosanitària dirigit als nens dels campaments per a formar-los en pautes sobre higiene dental i alimentació. La intenció, a més, és que la intervenció dels gironins també se centri en l'estudi de les conductes i en la prevenció de patologies dentals.

Finalment, el projecte Dentistes de Girona pel Sàhara també vol realitzar un estudi basat en l'observació de les institucions i centres mèdics als campaments de refugiats, per detectar-hi les mancances en matèria sanitària buco-dental, així com suport als professionals del sector i els mitjans dels quals disposen.

Per a finançar aquesta primera incursió -que els seus responsables volen recollir en un documental, l'equip del projecte ha engegat a una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Youcaring, que no marca un límit de temps per aconseguir l'objectiu marcat.

La finalitat és recaptar els fons necessaris per a comprar el material d'odontologia que faran servir, ja que els cinc integrants de l'expedició han decidit finançar-se ells mateixos tant l'estada com el viatge.

Valorat en 900 euros, el material que volen adquirir inclou medicaments com analgèsics, antipirètics o anestèsia, també material quirúrgic, fòrceps, botadors, miralls intraorals i productes fungibles com gases o elements de sutura.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Dani Ramírez inaugura la Fira del Bolet d´Albanyà

Un cop realitzat el concurs de collita de bolets, el municipi d'Albanyà va celebrar ahir la Fira...

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Sant Feliu de Pallerols tornarà 20.000 € cobrats de més als veïns

Sant Feliu de Pallerols tornarà 20.000 € cobrats de més als veïns

L'oposició vol que es reemborsi la totalitat del que es va recaptar de més en setze anys

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Els jutjats han dictat 91 ordres d'allunyament i 68 prohibicions de comunicació a maltractadors...

Les temperatures màximes no superen els 17 graus a la demarcació de Girona

Les temperatures màximes no superen els 17 graus a la demarcació de Girona

Els registres més alts es van desplomar en tan sols un dia entre quatre i sis graus en la majoria...

Enllaços recomanats: Premis cinema