Una vaca ha atacat un matrimoni a Ribes de Freser mentre passejava per un prat a la zona del barri de la Maçana als afores del poble i l'home ha acabat amb diverses costelles trencades. Segons avançava Catalunya Ràdio, els fets van passar diumenge al migdia quan la parella, molt coneguda al poble, va sortir a caminar amb el gos en un camp a uns 300 metres del nucli urbà, on hi havia un ramat de vaques pasturant.

La dona duia l'animal en braços en el moment en què una vaca, per causes que es desconeixen, la va envestir, la va fer caure a terra i la va colpejar diverses vegades.

L'home va intentar treure-li l'animal de sobre però es va acabar emportant la pitjor part. La vaca es va girar i va envestir-lo també a ell, el va rebolcar per terra durant una estona i i el va deixar malferit i amb molt de dolor a l'esquena i al pit.

La parella finalment va aconseguir escapar i van avisar els equips d'emergència amb el mòbil. Quan l'ambulància va arribar a lloc, van decidir evacuar l'home, de 58 anys, amb un helicòpter i traslladar-lo a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va ingressar amb diverses costelles trencades. La dona també va patir contusions però no va haver de ser ingressada.

Segons fonts del consistori, una de les hipòtesis és que la vaca veiés el gos que duien com una possible amenaça i que intentés protegir les seves cries atacant-los.

Ara és època de vedellar i les mares tenen una actitud més recelosa. Fa un parell de mesos un veí del poble també va ser envestit per una vaca però aquell cop va poder esquivar l'atac.

Uns fets similars a Calders

Aquest no és el primer atac d'un grup de vaques. Recentment s'ha conegut el cas d'un grup d'animals que va ferir greument dos veïns de Calders, a la Catalunya Central, fins al punt que un d'ells va haver de ser ingressat a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona amb diverses costelles trencades i una fractura a la cara, segons va informar el SEM. Els animals van envestir diverses vegades les víctimes i van arribar a matar el seu gos.

Els fets van tenir lloc el 13 de febrer passat i el SEM va haver de mobilitzar tres ambulàncies per atendre les dues víctimes.

Els ferits són un home de 59 anys i una dona de 51 anys que el dia dels fets passejaven amb el seu gos per l'entorn de Calders. Quan caminaven a prop de la carretera de Moià, el gos es va esmunyir fins a l'interior d'una finca, després de passar per sota d'un filat elèctric que serveix per impedir el pas de les vaques.

El gos es va acostar fins als animals, que pasturaven per la zona. Mentrestant, darrere seu, els seus amos el van seguir per intentar que tornés amb ells. Les vaques es van sentir amenaçades per la presència de l'animal i van començar a envestir-lo fins a provocar-li la mort.

A continuació, van atacar els propietaris del gos, que s'havien acostat per intentar salvar-lo. Les vaques van fer caure a terra els dos calderins i els van continuar donant nombrosos cops, sense que les víctimes tinguessin cap possibilitat d'escapatòria.