Per què CDC i el PSC s'entenen als ajuntaments però no al Parlament?

Ens entenem als ajuntaments perquè el que prioritzem són l'acció del dia a dia, la governabilitat i la responsabilitat de l'acció municipal. Al Parlament no ens entenem perquè els fulls de ruta són totalment diferents. Com que en l'àmbit local l'element nacional no és primordial perquè no tenim potestat sobre això, és més fàcil posar-nos d'acord amb el dia a dia dels ajuntaments i deixar clar que en els temes nacionals podem discrepar.

Com pot treballar un consistori per defensar un nou model constitucional quan el soci de govern demana la independència de Catalunya?

Quan tanquem un pacte, fem un acord de govern d'aquells temes que prioritzem pel poble i ja deixem clar que en els temes nacionals els grups tenen llibertat de vot. El fet que un poble voti una moció per la independència, això no comporta res perquè és una moció de suport o d'adhesió. Pactar la independència és una qüestió entre el govern autonòmic i central. La clau en els pactes d'àmbit local és posar-se d'acord amb els temes del poble i la resta, sobretot la part més nacional, la deixem fora. És l'única manera que pot funcionar. Si vols un acord amb dues formacions que tingui una coincidència del 100% és impossible, perquè el PSC no és Convergència.

En termes ideològics, per què és més fàcil arribar a acords amb CDC que amb els altres grups?

Amb Convergència és més fàcil arribar a acords perquè totes dues formacions tenim vocació de govern. Governar vol dir responsabilitat i la capacitat d'arribar a acords. Altres formacions són més complicades perquè no tenen vocació de govern. A vegades tenen més vocació d'oposició i de reivindicació, que també està bé. Però nosaltres prioritzem establir governs i en una ciutat no hi ha res pitjor que la inestabilitat.