L'Ajuntament de Campdevànol i la Fundació MAP, empresa concessionària del servei de jardineria local, s'han compromès a abandonar progressivament el glifosat com a tractament herbicida a la població i a posar en marxa alternatives existents de jardineria ecològica i sostenible.

Segons va explicar el consistori en una nota, en els darrers anys "s'han conegut" molts estudis científics que posen en dubte que aquest sigui un producte totalment innocu, "tot i haver estat usat durant dècades com un producte miraculós amb pocs efectes negatius". A més, l'Ajuntament també explica que l'Agència Internacional per a la Investigació sobre el Càncer (IARC), que depèn de la OMS (Organització Mundial de la Salut) va reconèixer ?l'any 2015 que aquest producte pot arribar a ser cancerigen per als humans. "Per tot això, alguns països han prohibit la venda lliure del producte i n'ha limitat el seu ús als professionals" afegeix el text.

"És important que a poc a poc els tractaments herbicides vagin adaptant-se també a la normativa en la matèria per ser més respectuosos amb el medi ambient i amb la nostra salut" va explicar el regidor Jordi Tubau.