Un llibre presenta 51 rutes per Girona en bicicleta, caiac o a peu

L'autor, el geògraf i fotògraf Sergi Lara, preten posar en relleu "el valor de les terres gironines"

25.04.2016 | 07:08

El llibre Pirineu de Girona Costa Brava. 51 rutes a peu, en bicicleta i en caiac, presentat aquesta setmana, intenta posar en relleu el valor de les terres gironines alhora que mira de captar un tipus de turisme cada com més estès. L'autor és Sergi Lara, fotògraf geògraf, escriptor i guia de muntanya.
La publicació, de 240 pàgines, presenta 51 rutes a peu, en bicicleta i en caiac dirigides als amants i aficionats de l'esport, així com als visitants de la demarcació de Girona que busquen noves experiències per mitjà de la descoberta del territori i del contacte amb la natura.
El llibre compta amb fotografies, mapes topogràfics i consells pràctics i de seguretat per anar per la muntanya; inclou deu rutes a peu pel Pirineu, deu rutes a peu entre els rius Fluvià i Ter, deu rutes a peu per la Costa Brava, tretze rutes en bicicleta i vuit rutes en caiac pel mar i en caiac pels rius Ter i Fluvià, a més d'adreces d'interès i un índex toponímic.
L'autor de la guia, Sergi Lara, destaca de la publicació que es tracta "d'una guia necessària per posar en relleu el valor incalculable de les terres gironines". L'autor comenta que "des dels cims escarpats d'alta muntanya fins als paratges costaners més salvatges de la Mediterrània, passant per bona part de la representació forestal del continent europeu, totes les rutes proposades permeten descobrir nombroses localitats que concentren un patrimoni cultural igualment extraordinari, farcit de monuments de totes les èpoques".
La publicació d'aquest projecte va néixer de la proposta que el geògraf, escriptor, fotògraf i guia de muntanya professional Sergi Lara i l'editorial Triangle Books van presentar al Patronat de Turisme Costa Brava Girona l'any 2015, coincidint amb la designació de l'Any de la Natura a la Costa Brava i el Pirineu de Girona.

Traduït a cinc idiomes
El llibre es troba a totes les llibreries de la demarcació en cinc idiomes, i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona també l'utilitza com a eina de promoció de la destinació en aquelles accions i activitats que realitza adreçades bàsicament a operadors turístics i premsa especialitzada.
Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, comenta que "aquesta és la segona vegada que col·laborem amb l'editorial Triangle Books -la primera va ser amb l'edició de la guia GR 92 de la Costa Brava- perquè es tracta d'un projecte que reforça el foment de les activitats de turisme actiu i sostenible a la nostra demarcació, les quals impulsem des del Club de Natura i Turisme Actiu".
La demarcació de Girona és un territori capdavanter a Europa com a destinació per practicar-hi el cicloturisme i el senderisme, tant pel que fa als Pirineus com a l'interior i a la costa.
Pel que fa al caiac de mar, en els darrers anys s'ha popularitzat aquesta activitat i ha proliferat en el territori la constitució d'empreses que es dediquen a aquesta modalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

Un estudi de la UPC analitza l'impacte de la pujada del nivell del mar a les zones portuàries

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

Aquestes espècies són una de les més castigades a Girona, juntament amb el tritó del Montseny

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

El turisme nacional creix un 9% als hotels gironins al setembre

El turisme nacional creix un 9% als hotels gironins al setembre

El descens en el nombre de pernoctacions de clients estrangers provoca que la xifra global sigui...

Enllaços recomanats: Premis cinema