Els Mossos d'Esquadra treballen per intentar desmantellar un grup organitzat format per persones d'origen albano-kosovar que des de fa unes setmanes es dediquen a robar a turistes que estacionen o paren uns instants en àrees de servei gironines de l'AP-7, principalment a prop de la Costa Brava. Els agents van aconseguir enxampar alguns dels seus membres però el grup, ben articulat, continua actuant en aquesta zona.

Els lladres lloguen cotxes per cometre els robatoris. Llavors, busquen vehicles d'alta gamma, amb matrícula estrangera, i aprofiten que només hi ha una o poques persones a l'interior dels turismes per fer de les seves.

S'inventen que el cotxe té alguna roda punxada o un problema mecànic per despistar el propietari i fer-lo sortir del vehicle; llavors un dels membres de la banda aprofita el moment per emportar-se bosses, telèfons, diners o objectes de valor de l'interior del cotxe. Només des del mes de març ja s'haurien registrat una cinquantena d'intervencions relacionades amb aquests fets.

Aquests darrers dies haurien passat a disposició judicial alguns dels membres d'aquesta banda criminal, ben organitzada, que des de fa setmanes porta de bòlit als Mossos d'Esquadra. En aquest sentit, la policia catalana ha creat una unitat especial per investigar aquesta mena de robatoris en àrees de servei de l'autopista AP-7, una via que travessa tot Catalunya, davant l'augment alarmant d'aquests casos. Es dóna el cas que ara fa unes tres setmanes, el grup va actuar contra un matrimoni originari de Romania que s'havien aturat un instant en una àrea de servei de les comarques gironines. El marit havia anat al lavabo i dins del cotxe es va quedar la dona, esperant-lo. Els lladres van distreure-la i van aconseguir agafar-li el bolso. En un altre cas, els lladres es van emportar 2.000 euros i diverses joies d'un altre cotxe.