La Junta de Govern de l'Ajuntament d'Olot ha aprovat les bases i la convocatòria de dues places d'agents de la Policia Municipal. Segons Josep Gelis, regidor olotí d'Espai Públic, la convocatòria és per cobrir places lliures per jubilació. Es tracta d'una pràctica que ja va començar l'any passat, quan van convocar dues places de policia i una de sergent.

En aquella ocasió, l'alcalde Josep Maria Corominas va considerar que la plantilla s'havia quedat justa a causa de la crisi econòmica.

En aquest sentit, Gelis ahir va indicar que ara poden cobrir les baixes, però que encara estan lluny de la relació d'1,5 policies per cada 1.500 habitants que aconsella la Unió Europea per a ciutats mitjanes.

Això no obstant, Gelis va valorar que s'hauria de diferenciar una ciutat d'interior d'una de la costa. "En temporades de vacances -va considerar?-, a Olot no hi ha un augment de població que faci necessaris tants policies".

Va indicar que quan hi hagi una flexibilització de la llei de la racionalització i la sostenibilitat dels ens locals, l'Ajuntament d'Olot es plantejarà si ha de fer un augment de la plantilla de la Policia Municipal.