El Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar amb els vots de CiU, ERC, PSC i l'abstenció de la CUP el projecte d'adequació del vas del dipòsit controlat de residus municipals de la Garrotxa per al tractament de lixiviats. El projecte està valorat en 1.117.874 € i es concretarà en el decurs d'aquest any. L'actuació farà possible el tractament de lixiviats en l'estació depuradora d'aquests líquids del mateix abocador del Clot de les Mules, a Beuda.

Part dels lixiviats (líquids resultants de la descomposició de residus) -ara- són transportats a equipaments de fora de la comarca, cosa que suposa una despesa molt important. Abans, havien estat tractats a la depuradora d'Olot i també havien projectat una planta en un polígon d'Olot. Des de fa uns 4 anys el Consell Comarcal i la Junta de Residus van decidir apostar per fer el tractament al mateix abocador, entre d'altres coses perquè quan el tanquin encara s'hi hauran de treure durant molt de temps els lixiviats.

En el debat, Josep Guix (PSC) va argumentar: «Nosaltres hi votarem a favor, perquè és una obra cara pel que suposa la inversió». Va ?seguir: «L'hem estudiat i entenem que s'ha de tenir la màxima cura en l'adjudicació d'aquest vas de lixiviats».

Lluís Rubió (CUP) va assenyalar: «És una obra necessària per reduir la despesa del tractament de lixiviats en el futur i fer els processos més sostenibles». Va oposar: La particularitat és que requereix la inclusió d'una empresa privada en el projecte i a nosaltres no ens agrada aquest model». Va assenyalar: «El fet que hi hagi inversió privada en un projecte públic esdevé una hipoteca a llarg termini».

Narcís Feixa (ERC) va exposar: «Nosaltres hi votarem a favor i volem que s'acabi d'una vegada aquest tema» Va continuar: «El tractament dels lixiviats ens costa molts de diners. Per tant hi votem a favor i a més agrairem que sigui una cosa ràpida».

«Bé -va considerar Joan Espona, president per CiU-, tenim un problema». Va seguir: «S'ha de trobar una solució al problema». Va considerar que part de la solució és destinar part del sobrant de la inversió de la primera part del vas de residus al tractament de lixiviats. Va considerar l'aposta per a una empresa privada com una solució per resoldre un maldecap de molt de temps.