Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla especial d´emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) davant els possibles efectes de les pluges intenses previstes demà a la tarda al Pirineu Oriental, en especial a les comarques del Ripollès i la Garrotxa.

Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) a partir de demà al migdia i fins al vespre són molt probables ruixats intensos que podrien superar els 20 l/m2 en 30 minuts a les comarques del Ripollès i la Garrotxa. En aquest sentit Protecció Civil preveu que es pugui produir alguna incidència en aquestes zones per acumulació d´aigua i pel creixement sobtat dels torrents de muntanya i dels rius en general. A la resta de comarques la probabilitat de pluja intensa és més baixa, sense que es pugui descartar segons l´SMC, tot i que Protecció Civil descarta incidències significatives. El litoral no està afectat per la predicció de l´SMC.

Protecció Civil de la Generalitat demana molta prudència a l´entorn de les lleres dels rius, rieres, barrancs, etc, i prendre especial precaució en les activitats de muntanya en aquestes zones del Pirineu Oriental durant el fenomen de pluja intensa i en els moments posteriors. Recordeu no intentar creuar rius o torrents ni a peu ni amb el vehicle per passos no habilitats o que ofereixin poca seguretat a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada per motiu de les pluges en capçalera.