Principi d'acord entre la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i la Junta Central d'Usuaris d'Aigües del Baix Ter per crear i desenvolupar un conveni en defensa del riu Ter.

Aquest document vol ser una eina per garantir el cabal d'aquest riu que, des dels anys 1960, és la principal font d'abastament d'aigua potable de l'àrea metropolitana de Barcelona.

En primer lloc, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya s'ha compromès a reduir en un període de dos anys el transvasament d'aigua cap a Barcelona. En concret, es passaria dels 166 hectòmetres cúbics anuals actuals als 140 hectòmetres cúbics.

Al mateix temps, des del departament es té previst invertir en una planta que es troba a la localitat de Breda i preveuen una partida pressupostària per posar en funcionament diverses dessaladores en cas d'emergència per sequera, en comptes d'extreure més aigua del riu Ter.

El conveni en defensa del Ter que volen crear i desenvolupar la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i la Junta Central d'Usuaris d'Aigües del Baix Ter també inclouria una aportació econòmica que giraria al voltant dels 240.000 euros i 60.000 euros anuals durant quatre anys.

Aquesta quantitat econòmica estaria destinada a impulsar projectes de millora del riu, que estarien relacionats amb la qualitat de l'aigua com també la qualitat dels seus aqüífers.