Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Ripoll van detenir divendres una treballadora de la Fundació Guifré. Ho van fer per ordre del jutge de Ripoll que porta el cas de presumptes maltractaments i mala praxis a l'equipament.

Segons ha explicat l'alcalde del municipi i president del patronat de la Fundació, Jordi Munell, la detinguda és l'antiga supervisora del centre. Munell també afirma que va ser destituïda del càrrec al desembre arran d'una investigació interna. Ara, l'arrestada era una empleada més de la fundació.

El mateix divendres, la detinguda va ser deixada en llibertat després de passar a disposició judicial i després que el seu advocat es presentés als jutjats. Els Mossos de Ripoll mantenen la investigació oberta i en aquest cas van actuar a instàncies del jutge que porta aquesta qüestió.

El cas de la presumpta mala praxis a la Fundació Guifré va fer-se públic al mes de maig, arran de la denúncia de l'assemblea local de la CUP. Incompliment de protocols d'actuació, mobbing a treballadores, nepotisme, intrusisme laboral i també males pràctiques envers els avis van ser algunes de les acusacions d'aquest grup polític, que també va denunciar que la resta de grups polítics consistori (CDC, ERC i PSC) que formen part del patronat de la Fundació Guifré els havien amagat informació i mentit.

Per la seva banda, els patrons defensen que tan bon punt es va presentar una denúncia signada es va derivar el cas al jutjat, encara que ja feia mesos que se sabia l'existència d'enregistraments on es constatava episodis de violència verbal. La denúncia judicial es va fer a l'abril.

"No fer judicis paral·lels"

Munell diu que aquest cas "ens sobrepassa" i per això van posar-ho en mans del jutge. No descarta que hi hagi hagut més denúncies i es remet a la màxima confiança amb la justícia i a no generar judicis paral·lels per garantir-ne el bon funcionament.

Des del mes de febrer, la Fundació Guifré va incorporar una responsable de recursos humans que és l'encarregada de fer les incorporacions de nou personal qualificat ara com ara. La Fundació Guifré és la màxima responsable de la residència d'avis municipal, hereva de l'antic hospital de Ripoll.